top of page

Αγωνιστικό μήνυμα Γ.Γ. Π.Ν.Ο για την απεργιακή συγκέντρωση της 13ης Δεκεμβρίου 2021


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Χαιρετίζω την απεργιακή μας συγκέντρωση η οποία και αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της ενότητας και της δυναμικής του αγώνα μας.

Ενός αγώνα ο οποίος αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων απεργιακών μας κινητοποιήσεων με τις οποίες παλεύουμε και απαιτούμε την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Παλεύουμε για να αναχαιτίσουμε την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και Κυβέρνηση απέναντι στους Ναυτεργάτες και στην Ναυτεργασία.

Ο εν εξελίξει αγώνας μας δεν αποτελεί μια «συνήθη» απεργιακή κινητοποίηση, αλλά αφορά την ουσιαστική ύπαρξή μας ως ναυτικών και εργαζόμενων.

Η απεργία μας αυτή τη φορά αποφασίστηκε και συνεχίζεται ως αναγκαία απάντηση και αντίδρασή μας για την αποτροπή της επιχειρούμενης εργασιακής μας απαξίωσης και εκμηδενισμού των Συλλογικών μας Συμβάσεων από μέρους της Εργοδοσίας.

Τα προσωπεία έπεσαν. Δυστυχώς, η Εργοδοτική πλευρά σε μια επίδειξη άκρατου θράσους και κοροϊδίας πιστεύει ότι εν τέλει θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αυτεργατών για να μας επιβάλουν όρους εργασιακής εξαθλίωσης.

Ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι οι Ναυτεργάτες θα ενδώσουν στις επιδιώξεις τους.

Αντίθετα η στείρα αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο γιατί το δίκιο είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας.

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΕΟ.

ΑΠΛΑ ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. Τα όποια δικαιώματα μας, τα κατοχυρωμένα και από το Σύνταγμα της Χώρας και από τις Διεθνείς Συμβάσεις, τα οποία χρόνια τώρα με σκληρούς αγώνες έχουμε επιβάλει, καταπατούνται καθημερινά και οι Ναυτεργάτες μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους οδηγούνται στην φτώχια και στην εξαθλίωση.

Λησμονούν όμως ότι εμείς κρατάμε ασφαλή τα πλοία τους και ζωντανά τα νησιά μας και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Χώρας μας και ότι πάνω στις πλάτες μας αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Όμως και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν είναι άμοιρη ευθυνών αφού δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για την επίλυση των καθημερινών και διαχρονικών προβλημάτων του κλάδου μας.

Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο.

Δεν ζητάμε μόνο ουσιαστικές αυξήσεις. Αγωνιζόμαστε και για τις οργανικές συνθέσεις και για την προστασία των ανέργων ναυτικών και για τον επαναπατρισμό των συναδέλφων μας, για τα οξυμένα προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ, στο ΓΕΝΕ, στα ΣΩΣΤΙΚΑ, στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στα ΜΗΤΡΩΑ για τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα για το φορολογικό, για τους συναδέλφους συνταξιούχους που πλήττονται βάναυσα αλλά και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η Ομοσπονδία μας σας καλεί, να παραμείνουμε συστρατευμένοι στον κοινό μας αγώνα με ενωμένες τις δυνάμεις μας και ορθωμένο το ανάστημα μας ώστε η απεργία μας να στείλει ένα ηχηρό, δυναμικό αλλά και μαζικό μήνυμα, πέρα ως πέρα και προς την Εργοδοσία και προς την Κυβέρνηση.

Πρέπει επιτέλους να μπει φρένο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ.

Συνάδελφοι, καλούμε επίσης και ζητάμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα μας, όλων των Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και Αγροτικών Συνεταιρισμών, των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών, να προσέξουν ώστε να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού, που θέλουν να μας οδηγήσουν.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!
Comentarios


bottom of page