top of page

Π.Ν.Ο. Ενεργή συμμετοχή στην συνεδρίαση της ETF που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μεταφορών ETF, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Ο. και Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν, Cpt. Μανώλης Τσικαλάκης, έλαβε μέρος στην συζήτηση με θέμα την επίδραση της Κίνας, αλλά και άλλων επενδύσεων γενικότερα, στην απασχόληση των Εργαζόμενων στην Ευρώπη, στο νευραλγικό τομέα των Μεταφορών και ιδιαίτερα της Ναυτιλίας, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως το περιβάλλον σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, την Ασφάλεια, καθώς και την Υγεία των Εργαζόμενων.

Ο Cpt. Μανώλης Τσικαλάκης, είχε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί και να αναλύσει θέματα που αφορούν τους Ναυτικούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενόψει και των νέων διαπραγματεύσεων της Σ.Σ.Ε. για τους Ναυτικούς που εργάζονται στην Επιβατηγό Ναυτιλία.

Το απόγευμα της Δευτέρας (28/11/2022), η Π.Ν.Ο. συμμετείχε με τον Γενικό Γραμματέα της, στην Εικοσαμελή Αντιπροσωπεία της ETF, στην διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από τους Αυστριακούς Συναδέλφους στα Τρένα, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, για μισθολογικές κυρίως απαιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι, η συνεδρίαση αυτή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ETF, ήταν η πρώτη μετά το συνέδριο στη Βουδαπέστη, τον Μάιο του 2022, κατά τη διάρκεια του οποίου η Π.Ν.Ο. έλαβε θέση μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ν.Ο., συνόδευσε ο Συνεργάτης της Π.Ν.Ο. Παντελής Σταύρου.







bottom of page